Wat kan de gast aantrekken?

Er zijn veel artikelen te vinden over wat het bruidspaar aan moet trekken maar wat moet je als gast nou aantrekken?

Dresscode
Het kan zo zijn dat het bruidspaar een dresscode heeft ingesteld. Dan weet je dus al wat je aan moet trekken. Stel het bruidspaar wil dat jij in het zwart of in het wit komt dan moet je natuurlijk wel nog kiezen wat voor soort kledingstuk je gaat dragen. Je moet goed rekening houden met het weer. Gaat het bruidspaar in de zomer trouwen en is het erg warm trek dan iets luchtigs aan. Gaat het bruidspaar in de winter trouwen en is het koud trek dan iets warms en makkelijks aan. Ook is het dan altijd handig om een vest of een truitje mee te nemen of iets dergelijks.

Overdag
Zoals hier boven al vermeld stond hangt het erg af van in welk seizoen het bruidspaar gaat trouwen. Zo is het in de zomer erg leuk en mooi om een fleurig jurkje aan te trekken of een mooi maar luchtig pak. Het is een echte afrader om overdag in de zomer iets zwarts aan te trekken. De zon maakt de kleur zwart erg warm. Voor een man is het dus niet altijd even verstandig om een pak aan te trekken. Je zou wel kunnen denken aan en mooie pantalon met een blouse.

In de winter is een zomer jurk natuurlijk niet geschikt als vrouw zijnde om te dragen. Het zal veel te koud zijn. Wel kun je een wat donker gekleurde jurk dragen en daaronder een panty dragen. Over de jurk zelf kun je een leuk truitje of vestje doen. Wat je overdag aantrekt hangt ook af van de locatie. Is het binnen of buiten, is het een grote of kleine locatie en zijn er veel of weinig gasten.

’s Avonds
Een zwarte jurk is perfect voor een feest. Het staat netjes en mooi. Een man zou gewoon een pantalon kunnen aantrekken met een mooie blouse. Ook hier hangt het er natuurlijk vanaf of er een dresscode is ingesteld door het bruidspaar of niet. Zo wel dan weet je al wat je aan moet trekken. Bij een feest op een bepaalde locatie wordt het snel warm. Houdt daar goed rekening mee zodat je niet gaat zweten. Trek een beetje luchtige kleding aan en als je bang bent dat je het koud gaat krijgen neem je gewoon een vestje mee.

Belangrijk
Het kan natuurlijk zo zijn dat je naar een religieuze bruiloft gaat. Hier is het niet toepasselijk om blote kleding te dragen. Je moet hier dus goed rekening mee houden en vooral je schouders verbergen. Ook moet je een niet te kort jurkje gaan dragen. Dit wordt niet gewaardeerd.

Ook is het erg belangrijk dat je iets aantrekt waar jij je lekker bij voelt. Bovendien zullen niet alle ogen op jou gericht worden omdat het bruidspaar het middel punt is. Natuurlijk begrijpen wij dat je er goed uit wilt zien. Dit kan ook met verschillende soorten kledingstukken maar het is voornamelijk belangrijk dat je je comfortabel voelt in de kleding die je draagt. Je moet het toch een lange tijd aanhouden.