Vrijgezellenfeest organiseren

Wil je het vrijgezellenfeest organiseren? In het volgende artikel hebben we een aantal tips genoteerd om je op weg te helpen die jou wellicht kunnen helpen bij het organiseren van een tof vrijgezellenfeest.

Organisatie
Door met meerdere mensen het vrijgezellenfeest te organiseren bespaar je tijd. We raden je daarom aan om eventueel vrienden en/of familie er bij te betrekken. Ze hebben misschien ook goede ideeën voor het vrijgezellenfeest. Het is verstandig om indien je een zaal nodig hebt deze op tijd te reserveren. Als je dit later doet kan de zaal die je op het oog had al verhuurd zijn aan een ander.

Uitnodigingen en Datum
Bepaal als je voor jouw vriend of vriendin een vrijgezellenfeest moet organiseren niet zelf wie er worden uitgenodigd. Het beste is om samen met een aantal mensen te bepalen wie er morgen komen. Omdat het feest niet voor jezelf is bedoeld maar voor je vriend of vriendin is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Tevens moet je de datum vaststellen. Je kan een week voor de bruiloft een vrijgezellenfeest houden, maar het is beter om dit ruim voor de bruiloft te doen. Het bruidspaar kan zich dan rustig voorbereiden op de bruiloft. Je kunt de datum bepalen door contact op te nemen met alle genodigden en bespreek met hen een geschikte datum. De vrijgezel zelf moet uiteraard ook beschikbaar zijn!

Activiteit
Er zijn talrijke activiteiten die je kunt ondernemen tijdens het vrijgezellenfeest. Van sportief tot creatief. Bij een sportieve activiteit kun je kiezen voor wandklimmen of paintballen. Bij creatief kun je denken aan het beschilderen van potten, schilderen in de natuur of kookworkshops. Op het internet vind je tal van activiteiten en ideeën voor een vrijgezellenfeest.

Budget en Vervoer
De volgende vraag is: hoeveel budget is er? Dit hangt natuurlijk af van wat de planning is. Als je met zijn alleen een klein budget hebt, kun je beter één activiteit doen. Normaal gesproken wordt het feest door de vrienden betaald. Je kunt een budget bepalen door met alle vrienden te bespreken hoeveel geld ze willen uitgeven. Wanneer je een mooi budget voorhanden hebt en wanneer je één of meerdere activiteiten hebt bepaald kun je kijken naar het vervoer. Het is misschien leuk om het gezelschap te laten vervoeren door middel van een limousine.

Feestlocatie
Ten eerste kun je kijken waar alle gasten vandaan komen. Het beste is om te kijken welke locatie voor iedereen het makkelijkst te bereiken is. Je kan er ook voor kiezen om een centrale plek uit te kiezen. Je rijdt dan samen met alle gasten naar de desbetreffende plek.

Verantwoordelijk
Je neemt tijdens de organisatie en het feest zelf alle verantwoordelijke taken op je. De vrijgezel moet als het even kan de hele dag verwend worden. Als leider van het vrijgezellenfeest moet je er voor zorgen dat alles volgens planning verloopt. Je bent er verantwoordelijk voor dat alles goed verloopt en als er iets niet goed gaat zullen mensen jou er op aanspreken. Weet dus wel waar je aan begint. Je moet het natuurlijk ook leuk vinden om dingen te organiseren. Als je hier niet van houdt moet je dat gewoon eerlijk zeggen want je wilt je vriend of vriendin wel een leuke dag bezorgen. Het is niet de bedoeling dat je half werk aflevert. Het feest is natuurlijk geslaagd als iedereen een geweldig dag heeft gehad. Het is helemaal niet erg als de genodigden dronken worden maar zorg er wel voor dat iedereen zich gedraagt.