Trouwvervoer: Koets

Voornamelijk vrouwen dromen van kleins af aan over een sprookjes huwelijk. Dan denk je al snel aan een prachtige witte jurk, dé trap, een prins en een koets!

Waarom een koets?
Een koets is een enorm klassiek maar ook leuk trouwvervoer. En bovendien past het helemaal in het plaatje van een sprookjes huwelijk. Lekker in de buiten lucht zul je door paarden in een koets naar de locatie worden gereden. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om als trouwvervoer een koets te kiezen.

Waar moet je rekening mee houden met een koets?
Het belangrijkste is om niet te vergeten dat we in Nederland wonen. Een land waar het weer nooit 100% zeker vast staat. Het is dan ook niet verstandig om in de wat mindere seizoenen een koets als vervoer te gebruiken. Tenzij het natuurlijk een dichte koets is, dan kan het weer wel. De meeste mensen die een koets als trouwvervoer gebruiken trouwen in de zomer aangezien je dan (meestal) wat meer zekerheid heb dat het in ieder geval droog blijft. Dit is toch wel een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Wat kost het om een trouwkoets te huren?
De prijzen voor het huren van een koets lopen enorm uit een. Zo spelen de volgende factoren een belangrijke rol in de prijs:

– hoe lang jullie de koets willen huren, soms gaan de kosten per uur.

– hoe groot is de afstand is die er moet worden afgelegd, soms gaan de kosten per aantal km.

– hoeveel paarden jullie voor de koets willen, één of twee.

– wat voor soort koets jullie willen, er zijn meerdere soorten koetsen die verschillen in prijs.

– hoeveel personen er mee gaan in de koets, alleen jullie twee of gaan jullie ouders ook mee? dan moet er rekening mee worden gehouden en eventueel een grotere koets worden gehuurd.

Er is dus geen precieze prijs voor een koets. Het beste is om te informeren naar de kosten bij de organisatie waar jullie geïnteresseerd in zijn.