Trouwschoenen voor de bruidegom

Bij een bruiloft wordt altijd veel aandacht aan de kleding van de bruid besteed, maar de bruidegom wil er op de mooiste dag van zijn leven natuurlijk ook tiptop uitzien. Dat begint met een mooi trouwpak, maar je outfit wordt pas echt compleet met een goed paar schoenen eronder.

Maar waar moet je nou op letten als je trouwschoenen gaat kopen als bruidegom? Hier vind je handige tips over het kopen van trouwschoenen voor heren.

Pas de schoenen bij je trouwpak

Rehab2Als je je trouwschoenen in dezelfde winkel koopt als je trouwpak, dan kun je gemakkelijk verschillende combinaties passen en zien hoe het staat. Als je schoenen gaat kopen in een andere winkel, neem dan altijd je trouwkleding mee. Het liefst het hele pak, anders in ieder geval de broek. Zo kun je goed zien of de lengte en kleur van de broek aansluiten bij de schoenen.

In principe is het gebruikelijk om bij een trouwpak glanzende, leren schoenen te dragen. Suède is meer iets voor informele gelegenheden, maar het is natuurlijk jouw dag, dus als je deze mooi weet te combineren kan dat ook. De schoenen worden gekozen bij de stijl van het pak. De veters moeten recht van gaatje naar gaatje te lopen, dus niet gekruist.

Schoenen met een gesp kunnen ook. Het merk Magnanni heeft bijvoorbeeld schoenen met verschillende soorten gespen, naast de klassieke veterschoenen.

De ideale kleur

Magnanni1Het kiezen van de juiste kleur schoenen kan best een uitdaging zijn. Zwarte schoenen passen in principe overal bij, maar kunnen een beetje saai zijn. Over het algemeen geldt dat je bij een antraciet trouwpak wel altijd zwarte schoenen draagt. Bij een navy (donkerblauw) pak staat zwart ook goed, maar bruin kan ook. Bij een grijs pak passen cognac, bruin of zwart.

Een blauw trouwpak geeft je veel mogelijkheden om te combineren.

Bij deze kleur passen eveneens zwarte, bruine of cognac schoenen, maar het is ook leuk om schoenen te kiezen met een opvallend kleurtje of printje.

Rehab schoenen heeft schoenen met hippe prints en combineert verschillende soorten leer met elkaar voor een bijzondere look.

Als je geen klassiek pak draagt

Misschien wil je helemaal geen pak dragen op je bruiloft, maar een meer casual outfit. Of een pak van linnen. Daar draag je andere schoenen bij. Bij luchtige linnen pakken draag je het beste schoenen in een lichte kleur. Gave sneakers kunnen ook goed samengaan met een informele bruiloft.

Het kan bijvoorbeeld leuk zijn om felrode gympen of sneakers in verschillende kleuren te dragen onder een grijs of zwart pak. Voor een bruiloft op het strand kun je zelfs kiezen voor instappers of slippers.

Wanneer kopen?

Koop je schoenen niet vlak voor de bruiloft, maar een paar weken eerder. Zo kun je ze nog even een paar dagen inlopen. Nieuwe schoenen kunnen soms nog knellen, waardoor je zere voeten of blaren kunt krijgen. Dat wil je natuurlijk niet op je trouwdag.

Door de schoenen te dragen zorg je er ook voor dat de zolen een beetje slijten en minder glad worden. Dat is wel zo prettig als je niet tijdens je openingsdans onderuit wilt gaan, omdat je uitglijdt.

Als je schoenen gaat kopen, doe dit dan in de middag. Je voeten zetten namelijk uit gedurende de dag. Als je ’s ochtends schoenen koopt, dan kunnen ze te smal blijken te zijn als je voeten wat dikker worden later op de dag. Uiteindelijk is de belangrijkste eigenschap van je schoenen natuurlijk toch dat ze lekker comfortabel zitten.

Matchende sokken en riem

Goed, je hebt een trouwpak en schoenen. Moet je op nog meer dingen letten? Jazeker, de sokken moeten natuurlijk ook passen bij de rest van je kleding. Kies sokken in dezelfde kleur als je broek of je schoenen. Voor een opvallend detail kun je juist ook kiezen voor een opvallende, afwijkende kleur die bijvoorbeeld past bij je stropdas. Belangrijk is ook dat de sokken lekker zitten en niet te veel gaan zweten. Je moet er immers de hele dag op lopen. Je kunt er ook nog voor kiezen om een riem te dragen bij je pak. Ga dan voor een riem van goede kwaliteit die past bij je schoenen.

Samengevat

Hoewel er allerlei ideeën bestaan over de beste combinaties van schoenen en pakken heb je als bruidegom wel veel vrijheid om te kiezen wat jij mooi en leuk vindt. Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkst dat jij je goed voelt in je trouwkleding. De kleding en schoenen moeten comfortabel zijn om te dragen en je moet je er jezelf in voelen. Het leuke is dat je je schoenen ook na de bruiloft kunt blijven dragen. Tip: als je voor een heel opvallende outfit wilt kiezen, dan is het wel handig om even met de bruid af te stemmen of deze ook past bij haar jurk.

Rehab3