Trouwkaarten

Als je besloten hebt te gaan trouwen begin je met plannen en uiteindelijk zul je mensen gaan uitnodigen. Je kunt er voor kiezen om de trouwkaart zelf te ontwerpen of om deze te laten maken. Het is uiteraard belangrijk dat je duidelijke informatie op de huwelijkskaart vermeldt om misverstanden te voorkomen. We gaan een aantal tips doornemen die je kunt gebruiken wanneer je een trouwkaart samenstelt. Daarnaast hebben we een aantal voorbeelden van trouwkaarten gemaakt.

Wie nodig je uit
De eerste vraag die jullie stellen is wie jullie gaan uitnodigen en wie voor welk dagdeel. Voor de ceremonie in het gemeentehuis kun je bijvoorbeeld niet 300 mensen uitnodigen. Meestal worden voor deze ceremonie alleen familieleden en goede vrienden uitgenodigd. In de kerk en tijdens het trouwfeest kun je meer mensen uitnodigen. Sommige mensen kiezen er voor om een kleine groep uit te nodigen voor het trouwfeest. Het is van belang om verschillende kaarten te maken wanneer je hebt besloten om de gastenlijst in tweeën te delen om misverstanden te voorkomen. Het ene deel komt de gehele dag en het andere deel alleen tijdens het feest. Wanneer je dit niet doet kan het zo zijn dat mensen naar de trouwceremonie of het trouwfeest komen terwijl ze niet uitgenodigd zijn.

Het komt soms voor dat mensen meer informatie willen of dat degene die niet uitgenodigd zijn voor het trouwfeest toch komen. Om dat te voorkomen kun je een ceremoniemeester ‘inhuren’. Hij of zij zal er voor zorgen dat dit niet zal gebeuren. Vermeldt ook duidelijk op de kaart het nummer van de ceremoniemeester. De ceremoniemeester zal er voor zorgen dat alles volgens plan verloopt en dat alle gasten worden begeleid op de bruiloft. Een leuke tip is wellicht het geven van verschillende kleuren aan de trouwkaarten. Op deze manier kan je de gasten gemakkelijker duidelijk maken waar voor ze uitgenodigd zijn.

Voordat je een kleur kiest moet je weten welke kleur bij de bruiloft past. Kies de kleur van je themabruiloft wanneer je een themabruiloft hebt. De koppels die kiezen voor een klassieke bruiloft nemen vaak zachte kleuren. Je kan er ook voor kiezen om de kleuren van de bruidskaart aan te passen aan het bruidsboeket of aan de kledingkleur van de bruidmeisjes en bruidjongens.

Verschillende soorten trouwkaarten
Je kan allerlei soorten trouwkaarten laten maken. Moderne of klassieke trouwkaarten? Je kiest vanzelfsprekend een kaart die bij jullie past. Sommige mensen geven een eigen tintje aan de uitnodiging door een foto op de uitnodiging te zetten. Je hebt ook de mogelijkheid om een trouwkaart geheel naar eigen wens te ontwerpen. Je moet dan natuurlijk wel creatief zijn om zo’n kaart te ontwerpen. Er zijn online aanbieders die je de mogelijkheid geven om een kaart te ontwerpen. Je kan dan ook gelijk zien hoe je kaart er uit komt te zien. Je kan alles zelf bepalen zoals het lettertype en de kleur. Zorg ervoor dat je de huwelijkskaart ruim op tijd op de bus doet. We raden je aan om uiterlijk drie weken voor het bruiloft de kaarten te versturen. Het liefst eerder!

Huwelijkszegels
De meeste bruidsparen geven geen aandacht aan de postzegels. Ze kiezen meestal voor de standaard trouwpostzegels die je bij PostNL kan krijgen. De meeste mensen weten niet dat je bij PostNL je persoonlijke postzegel kan laten maken. PostNL geeft je de mogelijkheid om online je eigen postzegel te maken. De postzegel kan binnen tien werkdagen geleverd worden. Dus als je hier voor kiest moet je daar wel rekening mee houden.