Trouwjurk verkopen

Het kan natuurlijk zijn dat het zonde is om die mooie jurk in een hoekje in de kast te hangen en onder te laten sneeuwen door stof. Vind jij dat? Dan is het ook een mogelijkheid om je trouwjurk te verkopen! Hier wat meer informatie daar over.

Marktplaats
Er zijn al veel advertenties te vinden op marktplaats van mensen die hun trouwjurk willen verkopen. Als je dit wilt doen moet je er wel rekening mee houden dat je nooit meer hetzelfde geld terug zult krijgen voor de jurk als dat jij betaald hebt. Hij is nu ten slotte tweede hands. Wat ook erg belangrijk is bij het plaatsen van een advertentie op marktplaats is dat je duidelijke informatie geeft over de jurk. Denk hierbij aan de maat, de lengte, de kleur, of hij naar de stomerij is geweest en ga zo maar door. Voor de koper is het natuurlijk belangrijk dat ze waar krijgen voor hun geld. Om een goed beeld van de jurk te geven is het verstandig om foto’s bij de advertentie te plaatsen. Natuurlijk ziet een jurk op een plaatje er altijd anders uit dan in het echt maar toch kan het een redelijk idee geven. Wel is het een optie om er een foto bij te doen van jou wanneer je de jurk draagt. Wil jij liever niet jezelf op marktplaats zetten knip dan even een deel van de foto af of plak wat anders voor je hoofd of iets dergelijks. Misschien heb jij wel een paspop en kun je de jurk daar bij aantrekken. Dat geeft toch nog even een beter idee van de trouwjurk.

Bruidskleding boetiek of zaak
Het is natuurlijk ook mogelijk om je jurk te verkopen aan een boetiek of kledingzaak die trouwjurken verkopen. Ook hier moet je rekening houden met het feit dat je niet hetzelfde bedrag terug zult krijgen als dat jij er voor betaald hebt. Neem de trouwjurk eens mee naar de zaak en bespreek dan samen voor welke prijs jij hem wilt verkopen aan de zaak en wat de zaak er voor wilt betalen. Zo zullen jullie uit eindelijk samen tot een bedrag moeten komen. Het kan zo zijn dat de zaak de trouwjurk niet over wilt kopen. Probeer het dan ook even bij een andere zaak. Wie weet dat zij wel graag jouw trouwjurk willen over kopen.

Goed doel, doneren
Er zijn vele goede doelen waar jij je trouwjurk aan kunt schenken. Dit gaat dan vaak om doelen voor mensen die een laag budget hebben maar toch een mooie trouwjurk willen hebben. Denk er maar eens over na, je kunt iets terug doen voor iemand die gewoon krapper in zijn budget zit dan jij. De volgende koper van de jurk kan dan ook een prachtige dag beleven want dat wordt iedereen natuurlijk gegund. De uit eindelijke opbrengt van de jurk zal dan weer naar een goed doel gaan. Dus dan doe je twee keer iets nuttigs met de trouwjurk. Wel is het zo dat je je niet egoïstisch hoeft te voelen als je je jurk niet doneert aan een goed doel. Iedereen is vrij in deze keuze en iedereen heeft hier een andere mening over. Wil jij je jurk doneren aan een goed doel? Hartstikke goed! Wil je dit liever niet? Geen probleem, iedereen zo zijn mening.