Trouwen in Drenthe

Zijn jullie van plan om te gaan trouwen in de provincie Drenthe? Dan is hier een overzicht met leuke trouwlocaties in Drenthe.

Kasteel of landgoed
Landgoed De Dodshoorn is een sprookjesachtige trouwlocatie. In de intieme zaal van het Gastenhuis wordt het huwelijk voltrokken. Er is plaats voor maximaal 60 personen. Aansluitend kunnen jullie de receptie houden in de zaal of op het overkapte terras. Bovendien is het landgoed ideaal voor mooie trouwfoto’s. Dit landgoed is gelegen in het Drentse Grolloo. In Assen bevind zich de trouwlocatie De Hertenkamp. In overleg met De Hertenkamp zijn er verschillende mogelijkheden. Een receptie, diner, feestavond, ceremonie etc. Wat deze trouwlocatie zo uniek maakt is de groene omgeving van het landgoed. Ook heeft Drenthe een mooi kasteel om in te trouwen. Dit kasteel genaamd Stortinghuis is gelegen in Spier. Het handigst is om contact op te nemen of de website te bezoeken voor het bekijken van de mogelijkheden.

Hotel of restaurant
Hotel-restaurant De Hunzebergen is een officiële trouwlocatie van Fletcher Hotels. Daarom hoeven jullie dus niet meer speciaal naar het gemeentehuis om het burgerlijk huwelijk te voltrekken. De huwelijksplechtigheid zal plaatsvinden in een stijlvolle zaal. Dit mooie Hotel-restaurant is gelegen in Exloo. In Roden is het restaurant Zalencentrum De Popstee gelegen. Dit is een trouwlocatie/feestlocatie die diverse zalen biedt voor groepen van 10 tot 800 personen. Als jullie veel gasten hebben is dit dus een goede locatie. De sfeer is romantisch en gezellig. Zijn deze twee hotel of restaurant locaties niets voor jullie? Dan is er ook nog Gasterie De Wiemel in Gasselte. Dit romantische restaurant biedt tal van mogelijkheden voor het geven van bruiloftfeesten en partijen. Het is mogelijk om binnen te trouwen maar ook buiten in een prachtige tuin. Vinden jullie deze locatie niks maar willen jullie wel graag een restaurant in Gasselte. Dan is er ook nog het restaurant Le Boumerang. Dit restaurant beschikt over 60 zitplaatsen binnen en een veranda waar plaats is voor maximaal 30 personen.

Boerderijen
Misschien vinden jullie het leuker om in een boerderij te trouwen. Bovendien staat Drenthe wel een beetje bekend om zijn boerderijen. Hier een aantal leuke locaties.
Wilmsboo is een boerderij gelegen in het Drentse Nieuw-Schoonebeek. Dit plaatsje is gelegen in de gemeente Emmen. In de zaal die deze boerderij heeft is plaats voor 24 personen. Voor het bruidspaar is het mogelijk om te overnachten in de Wilmsboo. Een andere leuke locatie is de Buitenherberg Ter Linde in Zuidwolde. Sinds het voorjaar van 2009 mag in de gemeente De Wolden op vrije locaties het burgerlijk huwelijk worden voltrokken. Bij mooi weer vindt de huwelijksvoltrekking plaats in het tuinprieel. Voor de mindere weerdagen zijn de Serre en Tuinzaal goede zalen. Ook beschikt de locatie over een feestzaal met een dansvloer voor ongeveer 180 personen. De Tuinzaal is echter geschikt voor kleinere gezelschappen.

Partycentra
PartyTown Assen is de perfecte feestlocatie. Je kunt er niet alleen feesten maar je kunt er ook je huwelijk voltrekken. PartyTown Assen is namelijk Huis van Gemeente. De ambtenaar van de burgerlijke stand komt naar PartyTown om het huwelijk dan te voltrekken. Een voordeel aan dit partycentrum is dat er tot ruim 900 gasten in kunnen.