Trouwen in Alkmaar

Wonen jullie in Alkmaar of in de buurt van Alkmaar en gaan jullie trouwen? Dan vind je hier een aantal leuke tips.

Locatie
In Alkmaar zijn meerdere locaties te vinden waar jullie zouden kunnen gaan trouwen. Een aantal leuke locaties zijn:
– De Grote Sint Laurenskerk
Hier kan een burgerlijke en kerkelijke huwelijksvoltrekking plaatsvinden in de ochtend, de middag of in de avond. Bij elk dagdeel hoort weer een ander arrangement. Dit arrangement kan worden aangepast naar de persoonlijke wensen van het bruidspaar.

– Het Stadshuis
Het stadshuis werd in 1509-1520 gebouwd in gotische stijl. Bovendien heeft het Stadshuis een aantal bezienswaardige vertrekken waaronder een grote raadzaal en een polderkamer. Beide worden tegenwoordig gebruikt als trouwzaal. De polderkamer heeft 40 zitplaatsen en ongeveer 30 staanplaatsen tot zijn beschikking. De raadzaal is iets groter en heeft 65 zitplaatsen en ongeveer 40 staanplaatsen tot zijn beschikking. Door de oude stijl van beide zalen is dit een prachtige trouwlocatie.

– Restaurant Alkmaer
Zijn de vorige twee voorbeelden te groot voor jullie en houden jullie meer van klein en knus? Dan is restaurant Alkmaer misschien wel iets voor jullie. Dit knusse restaurant heeft ruimte voor ongeveer 35 personen. Het restaurant staat bekend om zijn uiteenlopende keuze in wijn. Standaard zijn er altijd 16 verschillende wijnen geopend.

Trouwringen
– Marc Lange Sieraden
Hier verkopen ze de meest exclusieve trouwringen in mooie materialen. Bovendien zijn zij ook de winnar van de Nederlandse Ontwerp Wedstrijd voor edelsmeden.
– Juwelier van Beers
Juwelier van Beers is één van de grootste trouwringen collectie van Noord-Holland. Ze zijn gespecialiseerd in vriendschap, verloving, en trouwringen. Momenteel hebben ze ruim 900 verschillende soorten ringen in hun collectie van allemaal verschillende materialen.
– Strego Juwelier
Strego juwelier is een goede juwelier met veel keuze uit verschillende soorten trouwringen. Enorm leuk om dus eens een kijkje te nemen bij het filiaal in Alkmaar.

Catering
– Wine & Company
– Fooddelicious
– BestGezellig Party-catering
– Brasserie de Mare
– De Buffetkoning

Trouwvervoer
– Alliance trouwautoservice
– Trouwbussen.nl
– Big Limo Nederland
– Trafficcontrol