Trouwdatum kiezen, welke maand trouwen

Je trouwdatum kiezen, is één van de eerste dingen je die je doet nadat jullie hebben besloten te gaan trouwen. Je kan kiezen voor een bijzondere datum. Je kan kiezen voor een bijzondere datum, voor een seizoen of voor een specifieke datum. Bijvoorbeeld een datum die voor jullie speciaal is. Wanneer je op een goedkope manier wilt trouwen kun je besluiten om op een maandag te trouwen.

Trouwdatum kiezen
Welke datum ga je kiezen? Er zijn 365 dagen per jaar dus zijn er genoeg mogelijkheden. Veel toekomstige bruidsparen en al reeds getrouwde paren hebben duidelijke voorkeuren. De meeste bruidsparen verkiezen de zomerse maanden boven de koude winter- en herfstmaanden. Logisch, want de mogelijkheden in de winter zijn beperkter. Trouwen op een grijze vrijdagochtend in januari is ook niet bepaald romantisch. Vrijdag is in ieder geval wel de populairste trouwdag. Ook de zaterdag is ook een geliefde trouwdag. Let wel dat dit wel de duurste dagen zijn om te trouwen. Ondanks in het weekend: zondag is geen gebruikelijke dag om op te trouwen. Verder is de dag voor hemelvaat ook een gewilde trouwdatum. Overigens is het wel verstandig om vooraf te gaan informeren bij de gemeente waar je gaat trouwen naar eventuele lokale evenementen of markten. Dit zou irritatie op kunnen wekken. Kort gezegd, er zijn allemaal factoren die mee (kunnen) spelen bij de keuze voor een trouwdatum.

Andere tips:
– Houdt, wanneer je op een doordeweekse dag wilt trouwen, rekening met de gasten. Zij moeten dan vrij nemen voor de bruiloft.
– Kijk altijd even op de kalender, misschien valt jullie trouwdag wel in een vakantie
– Wil je dat je partner (vaak bruidegom) de trouwdag in de toekomst niet vergeet? Trouw dan op de verjaardag van de bruidegom
– Geld besparen? Trouw op een maandag

September populairste trouwmaand
Statistisch gezien is september de populairste trouwmaand. Januari is daarentegen de minst populaire trouwmaand. In januari wordt slechts één procent van het totaal aantal huwelijk voltrokken. Ook februari, maart, oktober, november en december zijn geen populaire maanden om in te gaan trouwen. Eigenlijk zijn alleen september, juni, mei, augustus en juli geliefde trouwmaanden. De andere maanden scoren slechts een paar procent van het totaal aantal huwelijken per maand. Een overzicht:

1. September
2. Juni
3. Mei
4. Augustus
5. Juli
6. April
7. December
8. Maart
9. Februari
10. Oktober
11. November
12. Januari