7 tips voor de de mooiste trouwfoto’s

Jullie trouwdag, je doet er alles aan om het de mooiste dag van je leven te maken. Dat wil je natuurlijk ook vastgelegd hebben in een trouwrapportage, want na de bruiloft vormen jullie trouwfoto’s dé herinnering aan deze grote dag. En als het even kan op zo’n manier dat je later al die mooie momenten weer op dezelfde manier kunt herbeleven. We geven jullie 7 tips hoe je de mooiste trouwfoto’s krijgt.

Maak een Pinterest bord

Maak een Pinterest bord met foto’s die jullie mooi vinden en deel dit van tevoren met de fotograaf. Op deze manier krijgt de fotograaf een beeld van jullie voorkeuren. De fotograaf zal het Pinterest bord ter inspiratie gebruiken en niets letterlijk zal kopiëren. De meeste fotografen hanteren een eigen toch een eigen stijl.

Pinterestbord

Tijdens de voorbereiding

De voorbereiding van de trouwdag is absoluut ook een van de leukste momenten van de dag. En dan voornamelijk de ‘finishing touch’ Geworstel met de jurk, nerveuze ouders en stropdassen in de knoop. Het zijn allemaal leuke momenten! Een ruime en lichte kamer de mooiste foto’s op. Tijdens het opmaken van de bruid is het bijvoorbeeld mooi om een spiegel voor het raam te zetten en vanaf achter de foto te laten maken.

de voorbereiding

The first look

Wij houden ervan, het allereerste moment dat de bruid en de bruidegom elkaar zien in hun trouwkleding. Een prachtig emotioneel moment dat absoluut op de foto moet!

the first look

De fotoshoot

Als jullie toch al zo mooi gekleed zijn, is het fijn om foto’s te hebben waarop goed te zien is hoe mooi jullie eruit zien én om een beetje lol te hebben natuurlijk. Vind je het spannend om een fotoshoot te doen? Maak je geen zorgen: meer dan de helft van alle stellen geven dat van tevoren aan en het komt altijd weer goed. De meeste bruidsparen kiezen ervoor om één tot anderhalf uur in te plannen.

Poseer zo min mogelijk

De foto’s worden veel natuurlijker en mooier als jullie de aandacht bij elkaar houden, in plaats van geforceerd in de camera te kijken. Spontane foto’s zijn de mooiste foto’s die er zijn.

  • Liefdevolle blikken: Kijk in elkaars ogen en luister af en toe iets liefs of ondeugends bij elkaar in het oor, zo komt er vanzelf een reactie met liefdevolle blikken!
  • Loop hand in hand: Het is ook een goed idee om hand in hand te lopen, ook op de momenten dat je denkt dat de fotograaf geen foto’s van jullie neemt. Als de fotograaf dan toch stiekem een foto maakt, ziet het er zoveel leuker uit als jullie hand in handlopen.

Groepsfoto’s

Jullie trouwdag is de perfecte dag om groepsfoto’s te maken, want: wanneer komen al je familieleden en vrienden nu samen op één plek? De kans is wel groot dat het maken van de groepsfoto’s rommelig verloopt, maak daarom van tevoren een lijstje met wie je op de foto wilt en van wie foto’s gemaakt moeten worden. Geef deze aan de ceremoniemeester, weddingplanner of iemand die de leiding zal nemen tijdens het maken van de foto’s

Doe iets moois met de trouwfoto’s

Na de bruiloft vormen jullie trouwfoto’s dé herinnering aan de grote dag, het is dus zonde om hier niets mee te doen! Speciaal voor jullie heeft Vergelijk Canvas een aantal foto ideeën op een rijtje gezet:

  • Laat je mooiste foto op plexiglas afdrukken: Een foto op glas maakt je foto levendig en geeft een exclusieve en scherpe uitstraling.
  • Maak een fotocollage op canvas: Een leuke manier om veel verschillende momenten op één canvas te laten zien. Bij verschillende aanbieders is dit eenvoudig te realiseren!
  • Maak een magini voor de getuigen: een pocket fotoboek van alle mooiste momenten, een erg leuk aandenken!
  • Maak een fotoalbum van deze mooie dag. Een fotoboek die je aan iedereen kunt laten zien en die je elke keer weer uit de kast kan pakken om terug te denken aan deze geweldige dag.