Met de camper op huwelijksreis

Een huwelijksreis naar een warme exclusieve bestemming, dat is wat veel bruidsparen voor zich zien. Maar een huwelijksreis in een camper kan juist een stuk interessanter zijn dan overnachten in een hotel. Bijkomend voordeel is, dat met een camper reizen een stuk goedkoper is. Zo kun je er langer op uit trekken. Natuurlijk moet een huwelijksreis wel romantisch zijn. In dit artikel heeft Goboony.nl een aantal romantische bestemmingen met de camper op een rijtje.

Scandinavië

artikel 1 - scandinavieEr zijn veel mogelijkheden voor een camperreis waarbij ook het startpunt kan verschillen. Wil je vertrekken vanuit Nederland? Denk dan eens aan een vakantie naar Scandinavië. Je kunt een stuk door Duitsland rijden, om zo de grens over te steken met Denemarken. Ook kun je verder reizen naar Noorwegen. In Denemarken en Noorwegen mag je vrij kamperen, als er maar geen camping staat binnen een straal van 50 km. Het is natuurlijk superromantisch om echt “samen” te zijn en te kunnen genieten van de natuur en prachtige fjorden.

Tsjechië en Duitsland

Ook in Duitsland kun je een romantische camperreis maken. In Duitsland ligt de ‘Romantische Strasse’. Dit is een romantische van Würzburg naar Füssen. Tijdens deze route kun je genieten van prachtige landschappen en romantische kastelen. Er zijn wel honderden campings, zodat je er ook op uit kan trekken in de omgeving. Ga je nog verder naar het oosten, kom je in Tsjechië. Ook hier staat het genieten in een hoog vaandel. Ontdek de verborgen plekken, de ruwe natuur en niet te vergeten de romantische stadjes in Tsjechië. Tsjechië en Duitsland zijn twee landen waar je een romantische campereis kunt maken.

Verenigd Koninkrijk en IJsland

In het westen vind je Engeland, IJsland en Ierland. Alle drie zijn dit prachtige landen om doorheen te rijden met de camper. In Engeland kun je genieten van de prachtige heuvels en de Schotse hooglanden. In Ierland vind je juist veel oude stadjes. Deze stadjes zijn niet alleen schitterend, ze zitten ook vol verhalen en een hoop romantiek. In IJsland is het meest romantische de betoverende natuur. Maak hier kennis met de spannende geisers en de woeste gletsjers. De eilanden zijn vaak wel wat lastig te bereiken met de camper. Je kunt daarom beter een camper uren voor je huwelijksreis.

België en Frankrijk

Wanneer je naar het zuiden rijdt, kom je als eerste België tegen. De Ardennen is een ideale streek om heerlijk rond te reizen. Vergeet ook de kleine, schattige stadjes niet te bezoeken. Verder kunnen we de Belgische bonbons niet vergeten. Hier worden vrouwen heel blij van. Een goede start van een huwelijk dus! Wanneer je verder naar het zuiden gaat, kom je in Frankrijk terecht. In Bretagne, Normandië en in de omgeving van Montpellier kun je heerlijk verblijven met de camper. Eigenlijk is bijna heel Frankrijk geschikt voor een romantische huwelijksreis. Met de camper kom je langs prachtige natuur en antieke stadjes. Het eten is er heerlijk en het de Franse taal is de taal van de liefde.

Spanje en Portugal

artikel 1 - portugalOok de landen rondom de middellandse zee lenen zich voor een geweldige campervakantie. Landen als Spanje en Portugal hebben een woeste natuur en een vriendelijke bevolking. Ook de witte standen en de diepblauwe zee mogen niet ontbreken. Daarom kunnen we de kustroute ook aanbevelen. Er zijn langs deze route veel campings, maar ook staplaatsen. Je kunt dus zelfs kamperen aan een besloten privéstrandje. Vanuit Nederland is het ver rijden, waardoor veel mensen vaak eerst het vliegtuig nemen en dan een camper huren.

Tijdens een huwelijksreis met een camper kun je heel veel van verschillende landen zien, zonder steeds een ander hotel te moeten boeken. Je bent erg vrij in wat je wilt doen en wanneer. Ook heb je meer privacy zonder de dunne muren van een hotelkamer. Ook kun je de camper zelf inrichten. Wanneer je een camper huurt voor je huwelijksreis, dan kun je zelfs nog kiezen wat je startpunt wordt. Naar welke romantische bestemming gaat jouw huwelijksreis?