Het juiste cadeau geven voor een huwelijk

Een mooie traditie: het huwelijkscadeau

huwelijkscadeausEen van de mooiste tradities in onze samenleving is het huwelijk en alles erom heen. Tijdens een huwelijk laten twee mensen aan iedereen weten dat zij zich voor altijd aan elkaar willen verbinden. Door de eeuwen heen zijn er heel veel tradities ontstaan rondom het huwelijk. Een bruiloft in Nederland bestaat in ieder geval uit het verplichte onderdeel om naar de burgerlijke stand te gaan. Door het huwelijk daar te laten voltrekken ben je wettelijk, officieel, getrouwd. Sommigen trouwen ook in de kerk. Dit hangt sterk van de religie van het bruidspaar af. De meeste mensen vinden het leuk de bruiloft vervolgens een feestelijk tintje te geven. Meestal wordt er gezellig samen met familie en vrienden gegeten. Dan volgt er een receptie en een feest om het huwelijk te vieren. Van tevoren vereist een huwelijk een behoorlijke planning! De bruidsjurk, bruidstaart en trouwringen kunnen natuurlijk niet missen. Verder heeft de bruid vaak een bruidsboeket. Dit wordt steeds vaker aan het einde van het feest naar de aanwezige familie en vrienden gegooid. Degene die het boeket opvangt, zal de eerstvolgende zijn die trouwt. Deze traditie is uit de Verenigde Staten overgewaaid. Het zorgt in elk geval voor een feestelijke sfeer!

Welk huwelijkscadeau mag zeker niet missen?

Bij een huwelijk horen natuurlijk huwelijkscadeaus. Voor velen kan het nog best lastig zijn om een goed huwelijkscadeau te kiezen voor het bruidspaar. Je wilt immers iets persoonlijks geven. Vaak geeft het bruidspaar een lijst met huwelijkscadeaus, zodat je een idee hebt wat je aan hen kunt geven. Mocht je er toch nog niet uitkomen? Dan zetten wij een aantal huwelijkscadeaus op een rij. We delen de huwelijkscadeaus op in drie categorieën. Zo houden we het overzichtelijk en zal er gegarandeerd een goed huwelijkscadeau dat past tussen zitten!

Traditionele huwelijkscadeaus

huwelijkscadeauHet valt op dat de afgelopen jaren mensen weer teruggaan naar een traditioneler huwelijk. Dit houdt in dat de huwelijkscadeaus ook vaak traditioneler zijn. Het liefst maakt het bruidspaar het zo persoonlijk mogelijk. Vaak hebben de cadeaus met de uitzet te maken. Het is echter handig als niet iedereen met dezelfde cadeaus aan komt zetten. Om ervoor te zorgen dat het bruidspaar niet met drie dezelfde toasters komt te zitten of om te voorkomen dat het bruidspaar huwelijkscadeaus krijgt waar ze nauwelijks wat mee zullen doen, is het tegenwoordig mogelijk dat een gast zich intekent. Dit kan zelfs online. Als het gaat om de uitzet, zijn er veel originele huwelijkscadeaus mogelijk. Theedrinken is helemaal hip. Voor high tea’s wordt er maar wat graag een kopje thee ingeschonken met heel veel extra’s eromheen. Het is dus een leuk idee om een mooie waterkoker of theepot cadeau te geven. Doordat de waterhouders van waterkokers tegenwoordig vaak draadloos zijn, zijn ze gemakkelijk in het hele huis te gebruiken. Houdt het bruidspaar meer van koffie? Dan is het bijvoorbeeld een leuk idee om een espresso machine cadeau te geven. Een espresso machine staat zeer mooi in de keuken van het bruidspaar. Wat erg handig is, is dat je een espresso machine ook voor andere toepassingen kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld ook een kopje cappuccino zetten of kiezen voor het tappen van heet water. Een wafelijzer is ook leuk om te geven. Vooral in een hartjesvorm, de vorm van de liefde, is dit een zeer leuk apparaat als huwelijkscadeau. Een gourmetset, steengril of fonduepan is een goed alternatief, waarmee je hen een leuke tijd samen gunt. Ook zeer handig voor de uitzet is een stofzuiger. Zo blijft het huis mooi schoon! Een pannenset zorgt ervoor dat het bruidspaar heerlijk kan koken in hun eigen huis. Servies is altijd geschikt als huwelijkscadeau. Je kunt immers nooit teveel servies hebben. Zeker als er veel gasten komen, is het handig om genoeg borden, kommen en bestek te hebben. Een ander betaalbaar en leuk alternatief is het peper-en-zoutstelletje. Je hebt deze tegenwoordig in zeer hippe en trendy kleuren, zodat ze passen bij elke moderne inrichting.

Design en hip? Kies voor een modern huwelijkscadeau

Wil je een origineel huwelijkscadeau aan de bruid en bruidegom geven? Dan is het leuk om een modern gadget aan het bruidspaar cadeau te doen. Je kunt bijvoorbeeld een goede fotocamera aan het bruidspaar als huwelijkscadeau geven. Zo geef je ze een cadeau waarmee ze vele mooie momenten kunnen vastleggen. Het is ook een goed idee om daar een USB kabel en externe harde schijf bij te leveren. Zo kan het bruidspaar extra veel foto’s opslaan en bewaren. Een digitale fotolijst is ook een goed idee. Het bruidspaar kan dan zelf bepalen welke foto zij in het fotolijstje willen laten zien. Ze kunnen ook afwisselen met verschillende foto’s. Het is hiervoor niet nodig dat de foto’s worden afgedrukt: je kunt de foto’s eenvoudig digitaal in het fotolijstje plaatsen. Wil jij dat het bruidspaar heerlijk kan wegdromen en relaxen? Geef ze dan een duo hangmat cadeau. Met goed weer kunnen ze dan heerlijk in de tuin genieten. Het is leuk om daar een draadloze radio bij te geven in een retro look. Dan kan het bruidspaar heerlijk wegdromen bij hun favoriete radiozender. Wil je een romantisch huwelijkscadeau geven? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een romantische film of een romantisch boek. Je kunt het bruidspaar ook moderne glazen, keukengerei en boeken van bijvoorbeeld Jamie Oliver cadeau geven. Om heerlijk te kunnen ontspannen, kun je het bruidspaar een voetmassage apparaat cadeau doen. Op die manier kan het bruidspaar er weer helemaal tegen aan!

Huwelijkscadeaus voor de huwelijksreis

Veel bruidsparen gaan na het huwelijk op huwelijksreis. De periode van vier tot zes weken na het huwelijk staat bekend als de wittebroodsweken. Meestal gaat het bruidspaar naar een luxe bestemming om fijn uit te rusten en te genieten van het samenzijn. Er zijn enkele originele huwelijkscadeaus die je kunt geven aan het bruidspaar voor deze huwelijksreis. Een foto- of videocamera mag natuurlijk niet ontbreken. Op die manier kan het bruidspaar de gehele droomvakantie vastleggen. Ze kunnen er dan nog jaren fijn op terug kijken. Het kan ook leuk zijn om fotoboeken cadeau te doen. Dan kan het bruidspaar de foto’s laten afdrukken en ze vervolgens in een fotoboek bewaren. Weet je naar welke bestemming het bruidspaar gaat? Dan is het een idee om ze een reisgids cadeau te doen. Op die manier missen ze de belangrijke hotspots van het gebied niet. Er zijn ook enkele praktische huwelijkscadeaus voor de huwelijksreis te bedenken. Zo is het bijvoorbeeld handig om een reishaardroger te geven. Op die manier kan het bruidspaar zich ook tijdens de vakantie mooi verzorgen! Daarnaast kan het een idee zijn om een powerbank als huwelijkscadeau te geven. Iedereen weet hoe vervelend het immers is als je opeens zonder stroom komt te zitten en je je smartphone niet kunt gebruiken. Een powerbank zorgt ervoor dat je je smartphone toch nog kunt gebruiken. Een ander zeer praktisch huwelijkscadeau is een bagage weegschaal. Met een bagage weegschaal kun je precies te weten komen hoeveel kilo bagage je meeneemt. Meten is weten! Zo weet het bruidspaar precies waar het aan toe is. Wil je een huwelijkscadeau geven waarvan je zeker weet dat het onmisbaar is tijdens de vakantie? Reisstekkers worden vrijwel altijd vergeten, maar zijn niet te missen tijdens een huwelijksreis in het buitenland. Op die manier is het mogelijk in ieder land stroom te gebruiken via het elektriciteitsnetwerk.

Zeer uiteenlopende mogelijkheden

Zoals je ziet zijn er zeer uiteenlopende mogelijkheden als het gaat om huwelijkscadeaus. Van traditioneel en praktisch tot modern en hip, je kunt werkelijk alle kanten op. Het is ook mogelijk om huwelijkscadeaus in ieder budget te vinden. Het hoeft dus niet meteen kostbaar te worden. Wat het belangrijkste is, is dat je het huwelijkscadeau persoonlijk maakt. Veel succes met het vinden van het juiste cadeau. Het bruidspaar zal het zeker waarderen!