Huwelijksreis

Veel bruidsparen gaan na hun bruiloft op huwelijksreis. Volgens de traditie is de bruidengom verplicht om de huwelijksreis te plannen. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer. Het is de bedoeling dat jullie beiden het leuk gaan hebben, daarom is het verstandig om samen een bestemming uit te kiezen. Er is een ruim aanbod aan huwelijksreizen. Ook de prijsklassen lopen gigantisch uiteen.

Hoe pak je het aan?
Het is tegenwoordig heel gemakkelijk geworden om via het internet een reis te boeken. Je kunt allerlei informatie over de bestemmingen op het internet vinden. Er zijn ook genoeg reisbureaus die je kunnen helpen met het zoeken van een leuke bestemming. Wij raden je aan om de huwelijksreis te boeken bij een bekend reisbureau. Dit kun je controleren door na te gaan of het reisbureau is aangesloten bij de ANVR en bij de stichting Garantiefonds Reisgelden. Je hoort namelijk geregeld dat er bij louche reisbureaus vooraf dingen worden beloofd die achteraf niet waar blijken te zijn. Bijvoorbeeld dat de kamer veel kleiner is dan beloofd of de hotelbar is veel kleiner dan op de foto’s. Dit wil je natuurlijk voorkomen op je huwelijksreis. De tweede vraag: wat willen jullie? Willen jullie naar een exotisch (ei)land en lekker luieren of willen jullie een sportieve huwelijksreis? Je kan er ook voor kiezen om er een stadvakantie of een culturele vakantie van te maken. Als jullie precies weten wat jullie willen, kan de bestemming worden uitgekozen. Houdt er wel rekening mee dat jullie (vaak) een hele drukke perioden achter de rug hebben en dat jullie toe zijn aan een beetje rust. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar voor de meeste mensen is deze periode vaak een drukke periode. Tijdens je huwelijksreis moet je natuurlijk ook van elkaar genieten. Plan je huwelijksreis daarom niet vol met activiteiten.

Budget
Om verrassingen te voorkomen is het verstandig om goed op je budget te letten. Boek geen reis die niet binnen het budget past en waardoor je tijdens je huwelijksreis op je geld moet letten. Zorg er altijd voor dat je genoeg geld overhoudt wanneer je de huwelijksreis geboekt hebt. Jullie moeten beiden nagaan hoe belangrijk jullie de huwelijksreis vinden en daar het budget op baseren. Sommige mensen kiezen er voor om de bruiloft klein te vieren zodat ze een dure huwelijksreis kunnen boeken. Je kan rekening houden met de volgende punten waardoor je geld kunt besparen:
• Boek alleen het vliegticket en zoek op de bestemming zelf een geschikt hotel.
• Boek je huwelijksreis niet tijdens het hoogseizoen maar tijdens het laagseizoen.
• Je bespaart ook geld wanneer je voor een all- inclusieve hotel kiest.
• Kies in plaats van een vliegvakantie voor een autovakantie. Dit vinden de meeste mensen echter niet aantrekkelijk.

Documenten
Kijk altijd ruim op tijd of je paspoort nog geldig is. In de meeste landen heb je geen visum nodig maar dit moet je wel controleren. Als je paspoort verlopen is kan het een aantal dagen duren voordat je een nieuwe kunt ophalen. Als je naar een exotisch land gaat moet je meestal ingeënt worden. Het is dan verstandig om ruim van te voren je te laten informeren over eventuele inentingen. Mensen die veel medicijnen gebruiken kunnen een geneesmiddelenpaspoort krijgen. Hierin wordt in verschillende talen de medicijnen genoteerd die jij gebruikt. Je moet dit altijd bij je dragen. Zorg ook voor een goede reisverzekering met daarnaast een ziektekostenverzekering. Het komt wel eens voor dat je in het ziekenhuis belandt en als je dan niet verzekerd bent, wordt het een dure vakantie. Voordat je vertrekt kun je bij je verzekering informeren of je verzekert bent als je op reis gaat. Zo voorkom je dat je jezelf dubbel verzekerd. Informeer ook of je verzekerd bent buiten Europa. Sommige verzekeringmaatschappijen geven alleen een vergoeding bij landen binnen Europa. Sommige mensen zijn slordig en raken hun documenten kwijt. Je kan ook beroofd worden waardoor je al je documenten kwijt bent. We raden je daarom aan om kopieën te maken van de documenten.