Hoe kun je het best je bruidsboeket bewaren?

Gooi jij je bruidsboeket niet weg of geef je hem niet weg? Hier dan een aantal tips hoe je een bruidsboeket het beste kan bewaren.

Professioneel laten drogen
Dit wordt ook wel prepareren genoemd. Het professioneel laten drogen van bloemen. Zo blijven de kleuren van je bruidsboeket langer mooi en vervagen ze niet zo snel. Wel is het zo dat het professioneel laten drogen van het boeket duur is. Ook is het zo dat niet alle bloemsoorten kunnen worden geprepareerd. Prepareren wordt gedaan met sillicagel, dit kan je ook zelf doen. Deze gel is te verkrijgen bij verschillende hobbyzaken. Deze methode gaat ook heel snel, dompel het boeket in de gel en laat het een tijdje drogen op een rustige plaats.

Zelf drogen
Je kunt het boeket ook zelf drogen. Dit doe je door het boeket op zijn kop in een donkere ruimte te hangen. Een gouden tip is om het boeket in te spuiten met haarlak als het gedroogd is. Begin zo snel mogelijk met je bruidsboeket te drogen, indien mogelijk direct na het huwelijksfeest. Je hebt niet zoveel tijd om te starten met drogen want de bloemen verliezen snel hun kleur en sterkte. Wacht niet langer dan vijf dagen na de bruiloft.

Vriesdrogen
Ook deze manier werkt meestal goed. Hierbij wordt het bruidsboeket in een glazen omhulsel gedaan waardoor de kleuren en de bloemen zelf erg mooi blijven. Vriesdrogen is is ook de beste optie om kleuren van de bloemen te behouden. Bij gewoon drogen of met gel krijg je snel andere kleuren dan het oorspronkelijk bruidsboeket.

Bloemen die je niet kunt drogen
Er zijn een aantal bloemsoorten die je niet kan drogen omdat ze niet mooi blijven. Dat zijn o.a. de volgende bloemsoorten:
– Calla’s
– Chrysanten
– Lelie’s
– Cymbidium
– Tulpen
– Anjers

Bloemsoorten die juist wel goed zijn te drogen zijn:
– Grassen
– Astrantia
– Pioenrozen
– Rozen
– Hortensia’s