Het verbreken van de verloving

Het is een minder leuk onderwerp maar hoort helaas ook bij de verloving. Niet elke verloving wordt verbroken voor de bruiloft maar helaas wil het nog wel eens gebeuren. Hier een aantal belangrijke punten waar je aan moet denken.

Afspraken afzeggen
De bruiloft gaat niet door, dit zal als een harde klap aankomen voor jullie beide. Toch moet er een heleboel worden geregeld. Zo moeten bijvoorbeeld de afspraken voor de bruiloft worden afgezegd. Catering, bruidstaart, muzikanten, gasten, trouwlocatie en ga zo maar door. Hier bereid je je van te voren natuurlijk nooit op voor omdat je er van uit gaat dat je gaat trouwen en alles gewoon goed verloopt. Maar ook dit zou een hele goede reden zijn om een weddingplanner in te huren voor jullie bruiloft. Zo kun je alle lasten die deze verbreking van de verloving met zich mee brengt naar de weddingplanner schuiven. Hij of zij zal alle afspraken afzeggen en krijg het vaak voor elkaar om eventuele aanbetalingen terug te krijgen.

Het bekend maken van de verbroken verloving
Dit is misschien wel het aller vervelendste om te doen. Jullie hebben vrienden familie en kennissen uitgenodigd op jullie bruiloft maar nu gaat die niet door. Het is dus belangrijk dat je dit laat weten aan de buitenwereld. Vooral de eerste periode zal het moeilijk zijn om hier over te praten maar doe het toch. Je zult zien dat er enorm veel mensen zullen zijn die je willen steunen en helpen. Hoe je de buitenwereld wil laten weten dat jullie niet gaan trouwen is helemaal aan jou. Het is maar net wat jij prettig vind. Wil jij je gasten opbellen en ze het persoonlijk vertellen of stuur je gewoon een mailtje? Misschien hadden jullie wel een weddingplanner ingehuurd en heb je liever dat zij deze zaken regelt.

De verlovingsring
Ook een vervelend onderdeel hier van is de verlovingsring. Wat ga je er mee doen? Wil je hem houden of geef je hem terug? Deze keuze is voor iedereen anders. Tegenwoordig heb je ook vele tradities als het gaat om de verlovingsring. Zo zijn er veel mensen die de ring kapot willen slaan. Misschien vind jij dit iets te ver gaan en wil je hem wel gewoon bewaren in een doosje. Alles kan, het is belangrijk dat je iets doet waar jij je goed bij voelt. Er bestaat hier in dus geen foute keuze.