Geld lenen voor een bruiloft

Een bruiloft kost veel geld. Veel mensen kiezen er daarom voor om een lening af te sluiten. Daarmee wordt een bruiloft gedeeltelijk of volledig gefinancierd en ga je een zorgeloze dag tegemoet. Geld lenen voor een bruiloft brengt echter ook een aantal aandachtspunten met zich mee. Je wilt niet onzorgvuldig een lening afsluiten. Daarom geven wij je een aantal tips die je helpen bij het lenen van geld voor een bruiloft. Maar let wel op, want geld lenen kost geld!

geld-lenen-bruiloft

Waarom geld lenen voor een bruiloft?

Een trouwerij is duur. Gemiddeld ben je voor een bruiloft een bedrag kwijt tussen de € 10.000,- en € 15.000,-. Dit is geld dat je niet altijd op je spaarrekening hebt staan. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt, maar voor een bruiloft moet je een flink gevulde portemonnee hebben. Hoewel je misschien bepaalde onderdelen al hebt geschrapt of verschillende wensen zijn bijgesteld, blijkt toch dat er onvoldoende geld aanwezig is om de bruiloft te kunnen betalen. In dat soort gevallen kan het handig zijn om je bruiloft gedeeltelijk of volledig te financieren met een lening.

Tips om geld te besparen op je bruiloft

Hoewel een bruiloft duur is, kan het geen kwaad om je kostenplaatje eens door te nemen. Er zijn namelijk veel manieren om te besparen op de kosten die een bruiloft met zich meebrengt. Vraag jezelf af wat je écht belangrijk vindt op een bruiloft en wat voor jou de meeste prioriteit heeft. Soms hoef je niet voor alles geld uit te geven voor het organiseren van een bruiloft. Bepaalde dingen kun je gemakkelijk zelf. Denk bijvoorbeeld aan het maken van decoraties. Probeer ook zoveel mogelijk zaken te doen met mensen in jouw netwerk of vriendenkring. Wat is er nu fijner dan iets te kunnen regelen tegen een vriendenprijs?

Wat zijn de voor- en nadelen van geld lenen?

Het lenen van geld voor een bruiloft brengt natuurlijk een aantal voor- en nadelen met zich mee. Het voordeel is dat je je over geldzorgen geen zorgen hoeft te maken. Zolang jij aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen, is er niets om bevreesd voor te zijn. Bovendien kun je daardoor toch je droomjurk kopen of kiezen voor een grotere locatie. Verder kun je ook meer mensen uitnodigen voor het feest of het etentje net wat luxer maken. Voor geld lenen ben je echter wel extra geld kwijt aan rente. Bovendien zit je vaak voor langere tijd vast aan een geldlening. Tenslotte krijg je ook een BKR registratie achter je naam. Dat kan in de toekomst lastig zijn als je een woning wilt kopen en je een hypotheek nodig hebt. Veelal moet dan eerst je geldlening afgelost zijn.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet

Een bruiloft financieren kan met een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd tegen een vaste rente. Je weet dus wat je kwijt bent aan kosten en wanneer je klaar bent met aflossen. Een doorlopend krediet is iets flexibeler. Er is sprake van een variabele rente, maar afgeloste bedragen kun je wel weer opnemen. Bovendien kun je een doorlopend krediet veelal boetevrij aflossen.

Het is aan jou om te kiezen welke lening het beste aansluit bij je wensen. Je kunt je hierin laten adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur. Het kan geen kwaad om eens een afspraak in te plannen met een adviseur. Deze kan een inschatting maken van welke lening goed aansluit op de bruiloft en hoeveel geld je maximaal kunt lenen om je bruiloft te financieren.

Heb je alles tot in de puntjes geregeld? Dan is het tijd om straks te genieten van een fantastische en zorgeloze dag!