De perfecte trouwkaart ontwerp je zelf

Hoera, het is tijd voor de volgende stap in jullie relatie: jij en je partner stappen in het huwelijksbootje. Voordat het zover is, moet er natuurlijk nog veel geregeld worden. Je begint bij het bepalen van de datum en het kiezen van de locatie. Vervolgens is het tijd om de gasten officieel uit te nodigen aan de hand van een trouwkaart. Hoe deze eruit komt te zien, kunnen jullie samen bepalen. Er zijn verschillende websites, zoals https://www.kaarten.studio, waarmee je online jouw eigen trouwkaart kunt ontwerpen en bestellen. Hierdoor kun je een trouwkaart maken die bij jullie persoonlijkheid en de bruiloft past.

Online trouwkaarten bestellen

Voordat je begint met het ontwerpen van jouw perfecte trouwkaart, is het verstandig om eerst goed voor ogen te hebben hoe de grote dag eruit gaat zien. Het is namelijk niet zinvol om een trouwkaart te versturen als de details nog niet bekend zijn. Wanneer alles duidelijk is, kun je na gaan denken over wat je wilt uitstralen met jouw trouwkaart. Wil je dat het er formeel uitziet of juist heel persoonlijk? De mogelijkheden zijn eindeloos. Tegenwoordig is het mogelijk om online een trouwkaart te ontwerpen en direct te bestellen. Er zijn veel websites te vinden met een ruim aanbod aan trouwkaarten.

Zelf een trouwkaart ontwerpen

De meeste trouwkaarten websites hebben veel designs waar je uit kunt kiezen. Deze designs kun je naar eigen voorkeuren aanpassen. Kies bijvoorbeeld voor een andere tekst of kleur. Je kunt de trouwkaart nog origineler maken door er een leuke foto bij te voegen. Met behulp van handige tools kun je het perfecte trouwkaartje voor de bruiloft maken. Je kunt in de meeste gevallen eerst zien hoe jouw ontwerp eruit ziet door een drukproef aan te vragen. Laat de rest van de trouwkaarten pas drukken als je 100% tevreden bent met jouw ontwerp.

Wat staat er op een trouwkaart?

Wanneer je niet kiest voor een standaard trouwkaart, is het verstandig om te onthouden welke informatie je op de trouwkaart moet vermelden. Op een trouwkaart staat natuurlijk altijd de namen van het bruidspaar. Ook de datum, locatie, adres en tijd van de huwelijksceremonie zijn belangrijk. Hetzelfde geldt voor de receptie en het feest. Laat de genodigde ook weten voor welk deel hij/zij is uitgenodigd. Bovendien kun je ook een dresscode en cadeauwensen doorgeven met een trouwkaart. Het is daarnaast handig om contactgegevens van het bruidspaar of de ceremoniemeester te vermelden.