Bruiloftstijl kleur

Zijn jullie helemaal weg van een bepaalde kleur en willen jullie dit ook terug laten komen in jullie bruiloft? Dan kun je kiezen voor een bepaalde kleur. Vroeger was er maar één kleur dat bij een bruiloft gebruikt werd. Dit was natuurlijk wit. Maar tegenwoordig is het normaal om een andere kleur te gebruiken tijdens de bruiloft.

Welke kleur?
Hebben jullie gekozen voor bijvoorbeeld de kleur blauw? Blauw is natuurlijk ruim. Je hebt lichtblauw, donkerblauw, babyblauw, zeeblauw etc. De eerste stap is om de kleuren te kiezen. Kies dus niet één kleur uit maar meerdere die goed bij elkaar passen.

Welke kleur waar?
Nu jullie een aantal kleuren hebben gekozen kun je deze gaan indelen. Welke kleur wil je waarvoor gebruiken. Een babyblauw ringenkussentje, een donker en licht blauwe bloemen en ga zo maar door. De kleuren voor de locatie kun je gebruiken bij het kiezen van de decoratie. Wel is het belangrijk dat je van te voren bekijkt of de kleur ook daadwerkelijk bij de trouwlocatie past. Het kan voorkomen dat babyblauw buiten op een landgoed heel mooi staat, maar binnen in een klein restaurant minder mooi. Als we spreken over decoratie kun je denken aan gordijntjes, ballonnen, bloemen etc. Ook in deze decoratie kun je weer gebruik maken van de verschillende kleuren blauw. Kijk wel altijd goed of de kleuren goed met elkaar combineren.

Trouwjurk en trouwpak
Het is ook erg leuk om de kleuren die jullie hebben gekozen terug te laten komen in de trouwkleding. Je kunt bijvoorbeeld een dress-code instellen. Hierbij kun je vermelden dat alle gasten in een bepaalde kleur moeten komen.

Ook kunnen jullie de kleuren terug laten komen in jullie eigen kleding. Een babyblauwe trouwjurk en een donkerblauw pak. Dit is slechts een voorbeeld. Er zijn vele mogelijkheden qua kleuren als het gaat om trouwjurken en trouwpakken. Ook hier is het wel weer belangrijk dat je goed kijkt of de kleuren combineren. Het kan zo zijn dat de kleuren helemaal niet mooi staan bij elkaar en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De uitnodigingen
Ook is het weer mogelijk om de kleuren te combineren met de uitnodigingen. Hoe jullie dit precies willen dat kun je natuurlijk zelf beslissen. Als voorbeeld kun je verschillende voorbeelden van uitnodigingen naast elkaar leggen en kijken wat jullie het mooist vinden. Als jullie een dress-code instellen is het belangrijk om dit te vermelden op de uitnodiging.

Bruidstaart
Als het gaat om kleuren en een bruidstaart zijn er enorm veel mogelijkheden. Weten jullie al door wie en waar jullie de bruidstaart willen laten maken? Ga dan eens een keertje langs met diegene om de tafel te zitten. Bespreek de mogelijkheden en bekijk welke kleuren jullie kunnen gebruiken. Qua bruidstaarten is bijna alles wel mogelijk.

Controleren
Het is erg belangrijk dat je van te voren een beeld bij jezelf neemt en bekijkt of het allemaal wel te combineren is. Het kan ook zo zijn dat jullie teveel kleur hebben gebruikt en dat nu bijna alles een bepaalde kleur heeft. Dit zal er niet zo mooi uit zien. Bedenk dus goed waar jullie de bepaalde kleur in terug willen laten komen en of het niet teveel wordt.