Bruidstaart

Op je trouwdag eet je natuurlijk de lekkerste taart die je ooit hebt gegeten! Je kan ook voor cake cups kiezen indien je een bruidstaart onnodig vindt of te duur. De cake cups worden in ieder geval ook steeds populairder.

Welke taart kies je?
Op het gebied van taarten zijn er tal van mogelijkheden. Chocoladetaarten, cheesecakes, fruittaarten… noem maar op. Je kan de taart op maat laten maken bij een banketbakker. Er zijn veel bakkers die gespecialiseerd zijn in het maken van bruidstaarten. Deze banketbakkers kunnen bijna al jullie wensen laten uitkomen. Qua smaak is er van alles mogelijk. Een taart die veel gegeten wordt is de traditionele bruidstaart. Deze taart bestaat uit versierde plateaus. Deze plateaus verlopen van groot naar klein. De buitenkant van de taart is gemaakt van een witte laag marsepein en de binnenkant met cake, vulling van room en chipolata. De binnenkant wordt op smaak gebracht met likeur en vruchtjes.

De grootte of de hoogte van de taart is afhankelijk van het aantal gasten die aanwezig zijn bij het aansnijden van de taart en uiteindelijk zullen eten van de bruidstaart. Tot 20 twintig personen kun je het beste voor twee etages kiezen, tot 40 personen drie etages, tot 55 personen vier etages en tot 70 personen vijf etages. De genoemde indicaties worden in het algemeen gebruikt. Je kunt hier uiteraard van afwijken. Een veel grotere taart is ook mogelijk, maar veel bakkers gaan vanwege de grote niet verder dan zeven etages. Een taart zonder etages is uiteraard ook mogelijk. Het is aan te raden om minimaal twee maanden voor de bruiloft een bruidstaart te kiezen.

Bruidstaart prijs
De prijs van de bruidstaart is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste het aantal gasten, ten tweede de gewenste grootte van de taart en ten derde de gewenste ingrediënten. De prijs per bakkerij varieert daarnaast ook enorm. Je kunt het best uitgaan van een prijs per persoon. Deze prijzen liggen tussen de € 2,50 en € 10 per persoon. Maak vooraf wel goede afspraken met de bakker. Er komen namelijk ook extra kosten bij wanneer je de bruidstaart wilt laten bezorgen. Bij sommige bakkers krijg je korting wanneer je de taart zelf komt ophalen. Wil je minder geld uitgeven dan kun je kiezen voor de goedkopere cakecups. In Amerika zijn de cakecups al jaren een begrip en ook in Nederland worden deze feestcakejes steeds populairder. Daarnaast kun je kiezen voor taartbaksters die vanuit huis bruidstaarten maken.

Bruidstaart zelf maken
Ben je zelf een echte creatieveling en ook een taartenbakker? Door de taart zelf te bakken bespaar je geld en het is natuurlijk leuk om lekker creatief bezig te zijn. Op het internet kun je genoeg recepten vinden. Er zijn ook workshops waar je jouw taart zelf kunt maken.

Taarttoppers
Veel bruidsparen gebruiken een standaard model bovenop de bruidstaart. Deze kiezen ze dan veelal bij de banketbakker die de taart maakt. Tegenwoordig zijn er taartoppers in allerlei soorten en maten. Op het internet kun je bij veel webshops unieke taarttoppers kopen. Van romantische taarttoppers tot humoristische.

Trouwdag
Je snijdt de taart op de trouwdag zelf met zijn tweeën aan. Te beginnen in het midden van de taart. Je kunt de taart serveren met koffie, thee of champagne. Een champagnetoren is een leuke manier wanneer jullie voor champagne kiezen. Het moment van aansnijden is natuurlijk afhankelijk van jullie dagindeling. Vroeger was de bruidstaart bedoeld als dessert. Tegenwoordig kan het op allerlei momenten. Bij veel bruiloften wordt de taart aan het begin van de receptie gegeten. Je kunt de taart ook aansnijden als dessert bij het diner. Andere momenten zijn bijvoorbeeld na de huwelijksvoltrekking of na het kerkelijk huwelijk. Vaak duurt het moment een half uur. Houdt hier rekening mee en trek genoeg tijd uit voor het aansnijden van de taart.