Trouwen

Gisteren waren jullie nog verloofd en vandaag is het zover.., jullie willen samen door het leven gaan. Als je ten huwelijk bent gevraagd wil je de liefde voor elkaar vieren. Je wil een bruiloft van je dromen en op die dag van je leven wil je dat alles perfect verloopt. Trouwen is zo veel meer dan een leuk feestje met een hapje en een drankje. Bij het organiseren van een bruiloft komt veel kijken. Veel koppels die gaan trouwen of van plan zijn te trouwen weten dat er veel geregeld moet worden. Tijdens de bruiloft mag er natuurlijk niets misgaan en dus moet alles in de puntjes worden geregeld.

trouwperfect

Op Trouwperfect is naast nuttige informatie en leuke ideetjes ook bedrijven te vinden die kunnen helpen bij het organiseren van de bruiloft. Van cateraars tot kappers. Vaak wordt eerst de trouwdag bepaald. Daarna volgen allemaal andere benodigdheden zoals ringen, locatie, vervoer, ceremoniemeester, catering, uitnodigingen en noem maar op. Dat uiteraard allemaal na het huwelijksaanzoek!

Trouwen tijdens de herfst of de winter is logischerwijs minder populair. De populairste maanden om te trouwen zijn mei, juni en september. September is de populairste trouwmaand. Realiseer wel dat trouwen tijdens deze zomermaanden een stuk duurder is. Omdat veel gasten op zaterdag vrij zijn trouwen de meeste koppels op vrijdag. De genoemde dagen en maanden zijn natuurlijk statistisch. Er zijn namelijk ook veel bruidsparen die getrouwd zijn op dagen waar ze elkaar hebben ontmoet of koppels die trouwen op een bepaalde dag om andere (eventueel speciale) redenen. Je kan ook kiezen om in het buitenland te trouwen.

Wanneer je van plan bent om te trouwen is het verstandig om vooraf een budget te maken. Koppels overschrijden soms onnodig hun budget omdat ze bijvoorbeeld overbodige accessoires hebben aangeschaft. Het is verstandig om een lijst met dingen te maken die je allemaal nodig zou kunnen hebben. Wanneer je een checklist maakt weet je wat je moet kopen en je kunt samen met je partner bepaalde dingen wegstrepen zodat er geen overbodige dingen worden gekocht. Zo voorkom je ook dat je bepaalde dingen niet over het hoofd ziet. Een goede planning is ook geen overbodige luxe. Alles moet op tijd geregeld worden. Stel je voor dat je op een dag wilt trouwen waarop ook veel andere koppels gaan trouwen en je bent vergeten de catering te regelen of iets anders wat noodzakelijk is. Misschien vind je wel geen geschikte cateraar? Daardoor raak je onnodig in de stress. Zorg er dus voor dat alles vooraf goed is geregeld en ingepland. Laat je alleen niet beperken! Het is wel één van de meest speciale dagen van je leven.