Tips voor de perfecte trouwceremonie

Tips voor de perfecte trouwceremonie – Bij de trouwceremonie komen een aantal dingen kijken waar je rekening mee moet houden. Wij hebben voor jou een aantal van deze punten en een aantal leuke ideeën op een rijtje gezet.

Muziek tijdens de ceremonie
Veel mensen kiezen er voor om muziek af te laten spelen voor, tijdens of na de ceremonie. Bij het uitkiezen van deze muziek is het belangrijk dat jullie een lied kiezen dat echt bij jullie hoort, wat jullie raakt. Het moet een bepaalde betekenis hebben. Nu kan het wel zo zijn dat jullie geen bepaald lied hebben waar jullie voorkeur naar uit gaat. Dan kun je natuurlijk gewoon een lied uitkiezen waar van jullie de tekst mooi vinden. Je kunt dit nummer dan gewoon draaien maar je kunt ook aan iemand vragen om het live te spelen. Huur hier voor bijvoorbeeld een koortje in of een band. Het is maar net waar jullie voorkeur naar uit gaat.

De trouwambtenaar
De trouwambtenaar speelt natuurlijk een belangrijke rol tijdens de trouwceremonie. Hier bij is het belangrijk dat je het goed kunt vinden met de ambtenaar, juist omdat hij of zij zo’n grote rol speelt op jullie trouwdag. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat jullie een kennis of familielid aanwijzen als trouwambtenaar. Dan heb je al een bepaalde band met diegene. Als jullie een gewone ambtenaar nemen is het belangrijk om van te voren een goed gesprek met elkaar te hebben en elkaar wat beter te leren kennen.

Een persoonlijke trouwbelofte
Een persoonlijke trouwbelofte komt steeds meer voor. Het houdt eigenlijk in dat je de belofte wat persoonlijker maakt en het wat meer over jullie zelf doet. Zo kun je bijvoorbeeld een trouwbelofte aan elkaar schrijven en daar in schrijven wat je voor elkaar voelt etc. Sommige mensen vinden het lastig om zo’n persoonlijke trouwbelofte te schrijven. Er zijn enorm veel websites die jullie er bij kunnen helpen en waar voorbeelden op staan. Natuurlijk kun je een kijkje nemen op zo’n website en wie weet inspireert iets je wel enorm. Wel raden wij jullie echter aan om puur op jullie eigen woorden en gevoel af te gaan. Als je ideeën overneemt van een andere trouwbelofte is het persoonlijke er van af. Schrijf wat je voelt.

Neem de tijd voor de trouwceremonie
De trouwceremonie is een belangrijk onderdeel van de grote dag. Het is daarom belangrijk dat jullie er ruim de tijd voor nemen en dat verwerken in de planning. Zo kunnen jullie optimaal genieten van de ceremonie en van elkaar natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *