Malediven – Huwelijksreis

De Malediven of Maldiven zijn een groep eilanden in de Indische Oceaan met 1198 koraaleilanden. 200 eilanden zijn bewoond en 88 eilanden zijn toeristenoorden. Door de stranden, palmbomen, de romantische aanblik en het klimaat zijn de Malediven een geliefkoosde bestemming voor een huwelijksreis.

Wat is er te doen op de Malediven?
Vooral relaxen. Op de prachtige parelwitte stranden kun je heerlijk tot rust komen, je in de watten laten leggen en van elkaar genieten. In de hoofdstad en hoofdeiland Malé kun je kennis maken met de lokale cultuur door het nationale museum of de markten te bezoeken. Andere eilanden kunnen worden bezocht per watervliegtuig, helikopter of boot. Op deze eilanden vind je vooral rust en leuke bars waar je kunt genieten van een koel drankje.

Voor veel duikers zijn de Malediven een paradijs. Er zijn goede snorkel- en duik mogelijkheden. Onder water vind je allerlei prachtige koraalriffen, mantaroggen, rifhaaien, walvishaaien, napoleonvissen, schildpadden en tal van andere vissoorten.

Historie en inwoners
Men gaat er vanuit dat de eilanden ongeveer 4000 jaar zijn bewoond. Van 1887 tot 1965 was het een Protectoraat van Engeland. De inwoners van de Maldiven stammen af van Indiërs en Sri Lankanen. De bevolking spreekt Dhivehi, een mengeling van andere talen zoals het Hindi en het Sri-Lankees. In totaal wonen er een kleine 400.000 mensen op de eilanden. De hoofdstad Malé bevindt zich op het gelijknamige eiland Malé en telt 104.000 inwoners. Het eiland is volledig bebouwd en heeft een oppervlakte van slechts 1,7 km².

Klimaat
De gemiddelde temperatuur op de Malediven is ongeveer 28 graden. Door de oceaanwinden ligt de gevoelstemperatuur wat lager. Het regenseizoen is van mei tot oktober. In deze maanden kun je de Malediven beter niet bezoeken, vooral wanneer je wilt gaan duiken. Het water is dan onhelder en bij harde wind is er veel stroming in het zeewater. Van december tot april is het droogseizoen. Februari is de droogste maand.

Kortom
De Malediven zijn zeker een aanrader wanneer jullie van zon, zee en rust houden. Een ultieme relax vakantie. Wanneer jullie van duiken houden kun je de vakantie ook een sportief tintje geven. De Malediven zijn ook geschikt als combinatiereis met Sri Lanka.