Madeira – Huwelijksreis

Madeira is een eiland midden in de Atlantische Oceaan. Door de geografische locatie is het qua temperatuur bijna geheel het jaar lente. Het eiland dat bekend staat als bloemeneiland heeft een lengte van 57 kilometer en een breedte van ongeveer 23 kilometer. Wanneer jullie van natuur en wandelen houden is Madeira een ideale bestemming voor jullie huwelijksreis.

Historie en inwoners
De Portugezen ontdekten het vulkanische eiland in de 15e eeuw. De hoofdstad Funchal werd een eeuw later gesticht. De inwoners van Madeira (in totaal ongeveer 250.000) zijn over het algemeen erg vriendelijk en voelen zich door de redelijke autonomie van het eiland in de eerste plaats Madeirees en dan pas Portugees.

Klimaat
In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 20 graden. Bij uitzondering komt het kwik boven de 25 graden uit. In de winter is het niet veel kouder. Wel zijn er contrasten in het klimaat. In het noorden van Madeira is het koeler en regent het vaker. In het zuiden is het doorgaans droger en warmer.

Bezienswaardigheden
De hoofdstad Funchal heeft een prachtig historisch centrum met tal van smalle straten en op de oude pleinen in het centrum vind je allerlei gezellige terrasjes. Op de markt is alles te vinden van wat het eiland te bieden heeft aan lokale producten zoals fruitsoorten, vis, bloemen, groenten en kruiden.

Aan de hoofdstraat van Funchal is de Madeira Wine Lodge zeker een museum die jullie bezocht moeten hebben. Funchal dankt zijn ontstaan naast de rietsuikerindustrie namelijk aan de Madeirawijn. In het museum kom je meer te weten over de historie, het productieproces en je kunt er de wijn natuurlijk proeven. Op de rest van het eiland vind je vele unieke botanische tuinen. Een aanrader om te bezoeken is hoger gelegen de Monte Palace. Om deze botanische tuin te bereiken kun je met een kabelbaan al zwevend boven de daken naar boven gaan.

Cabo Girão is een prachtige zeeklif met een eveneens prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Met 589 meter is het tevens de hoogste klif van Europa. Zeker de moeite waard om te bezoeken. De rest van het eiland is een paradijs voor wandelaars. In het binnenland zijn verschillende bergen zoals bijvoorbeeld de Pico Areiro. Deze berg is het derde hoogste punt en heeft een hoogte van 1818 meter. In de buurt liggen de beroemde wandelpaden die langs het smeltwater gaan. Het smeltwater stroomt via irrigatiekanalen uit de bergen naar beneden.

Ook met de auto is het leuk om over het eiland te toeren. Ondanks dat het een eiland is heeft Madeira geen grote zandstranden. Alleen in het oosten vind je een klein strand in de baai van Painha. Wel vind je er veel rots- en kiezelstranden. Ook zijn er vele klassieke statige landhuizen. Deze landhuizen worden quintas genoemd en zijn veelal omgebouwd tot luxe hotels.

Kortom
Wanneer jullie van wandelen en natuur houden dan is Madeira een heerlijke bestemming voor een huwelijksreis! Je kunt er in de resorts heerlijk tot rust komen en van elkaar genieten. Het eiland mag zich volgens ons dan ook met recht de Parel van de Atlantische oceaan noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *