Lanzarote – Huwelijksreis

Lanzarote is een Spaans vulkanisch eiland en het meest oostelijke eiland van de Canarische Eilanden. De temperatuur is vrijwel geheel het jaar aangenaam. Ook tijdens de wintermaanden is het daarom een mooie bestemming voor een huwelijksreis.

Wat is er te doen op Lanzarote?
Natuurlijk kun je genieten van de mooie stranden en de zon. Op het eiland kun je duidelijk de vulkanische oorsprong bekijken. Een deel is namelijk nog bedekt met lava en daardoor kun je je op bepaalde plekken op de maan wanen. De vulkanische grotten (ook wel lavatunnels genoemd) en een heus lavastrand zijn leuk op te bezoeken. Er zijn ook subtropische en botanische tuinen. Op zondag is het wellicht een idee om de markt in het schilderachtige Teguise te bezoeken. Hier vind je allerlei streekproducten.

Op het eiland kun je in en rondom het Timanfaya Nationaal Park een dromedarisrit van ongeveer 30 minuten maken. Het park bestaat uit lavavelden en vulkaankraters. Wijnliefhebbers kunnen kennismaken met de bijzondere manier van druiven verbouwen op Lanzarote. Door de vruchtbare vulkanische grond worden er volop druiven verbouwd. Dat wordt vanwege de wind gedaan in putten, omheind door een muur. In zogenaamde bodega’s (wijnkelder of wijnhuisje) kun je een rondleiding krijgen en de wijnen proeven.

Inwoners
De hoofdstad Arrecife telt een kleine 60.000 inwoners. Het eiland zelf 123.039 om exact te zijn. Op Lanzarote is het over het algemeen veilig. Net als elders moet je wel oppassen voor zakkenrollerij of diefstal. Qua oppervlakte is het ongeveer de helft van de provincie Utrecht.

Klimaat
Op Lanzarote is het overdag bijna altijd 20 graden. In de zomer loopt de temperatuur gemakkelijk verder op tot bijna 30 graden. Soms kan het in de zomer onaangenaam aanvoelen wanneer de temperatuur stijgt naar 40 graden. Dit gebeurt overigens niet vaak, maar in combinatie met neerdalende woestijnzand is het niet fijn vertoeven op Lanzarote.

Door sterke passaatwinden is het op een deel van het eiland voelbaar minder warm. In bepaalde plaatsen, zoals Puerto del Carmen, waar het minder waait, is het warmer. Van veel regenval is tijdens de zomermaanden nauwelijks sprake. Vrijwel alle neerslag valt in oktober tot mei. Per jaar valt er 150 millimeter regen.

Kortom
Wanneer jullie van lekker luieren op het strand houden dan is Lanzarote zeker een aanrader. Op het eiland is er daarnaast ook nog genoeg te doen. Wanneer jullie het eiland tijdens de zomer willen bezoeken is het verstandig om rekening te houden met de sterke wind en hoge temperaturen.