Huwelijksbedankjes

Voor de hulp, steun en/of aanwezigheid op jullie bruiloft kun je bepaalde mensen bedanken. Bijvoorbeeld de ceremoniemeester, de dominee of pastor, de ouders, de getuigen, overige gasten of de bruidskinderen. Het is leuk om de mensen die aanwezig zijn geweest op jullie bruiloft een blijvende herinnering te geven. Huwelijksbedankjes zijn er in elk geval in allerlei vormen, kleuren en maten. De kosten van huwelijksbedankjes kunnen enorm van prijs verschillen. Wil je luxe bedankjes dan loopt het snel in de tientallen tot honderden euro’s. Er zijn ook genoeg bedankjes die variëren van 50 cent tot een paar euro.

Welk trouwbedankje
Je kan iedereen hetzelfde cadeau geven, maar je kan ook bepaalde mensen die veel werk voor jullie hebben verricht en die er voor hebben gezorgd dat het bruiloft een succes is geworden een speciaal cadeau geven. De ceremoniemeester zou je een luxe cadeau kunnen geven zoals een kristallen award of een kunstwerk. Je zou in deze bedankjes de datum en jullie naam kunnen graveren. De getuigen kun je een pen geven met de naam van de getuigen hierin gegraveerd. Jullie ouders kun je persoonlijk cadeau geven. De dominee of pastor kun je bedanken door een kleinigheidje te geven. Bij bruidskinderen kun je eventueel rekening houden wat je geeft aan bruidsmeisje en wat aan een bruidsjongetje. Denk bij een bruidsmeisje aan een beertje en bij een bruidsjongetje aan lego. Wil je niet veel moeite doen dan kun je alle bruidskinderen bijvoorbeeld een puzzel geven.

Presentatie huwelijksbedankje
De trouwbedankjes worden meestal aan het einde van de avond gegeven, maar omdat er soms gasten eerder weggaan kun je hier iets op verzinnen. Je kan de huwelijksbedankjes op een leuke manier presenteren door ze op een prominente plaats neer te zetten, bijvoorbeeld op een tafel. Je kan de bedankjes ook op een mooie manier op het bord van de gasten presenteren. Het is wellicht een leuk idee om de bedankjes uit te laten delen door de bruidskinderen. Wanneer je een themabruiloft hebt kun je de bedankjes hierop aanpassen. Heb je een bruiloft op het strand dan kun je Just Married Slippers geven of een Beach doosje met daarin bijvoorbeeld schelpen. Wanneer je je bruiloft hebt tijdens de kerstperiode of tijdens Pasen dan kun je hier de bedankjes ook op afstemmen. Zo kun je voor elke periode, seizoen of thema een speciaal bedankje bedenken!

Zelf huwelijkscadeau maken
Ben je creatief en wil je echt originele huwelijksbedankjes? Dan kun je ze zelf maken. Je bent wel wat tijd kwijt, maar origineel is het in de meeste gevallen wel. Op het internet kun je talloze voorbeelden vinden. Google is een mooie inspiratiebron. Om je enkele voorbeelden te geven. Een bloem (roos of zonnebloem) met een bedankje. Dit bedankje kun je eventueel zelf maken of een zakje met snoep of chocolade met daarna een bedankje.

Voorbeelden huwelijksbedankjes:
Hieronder een overzicht van enkele huwelijksbedankjes. De bedankjes kun je bijvoorbeeld laten graveren met een eigen tekst.

– Bierpul
– Champagneglazen
– Diverse glazen
– Droomkussentjes
– Flesopeners
– Longdrink glazen
– Pennenhouder
– Peper en zoutstelletjes
– Sleutelhanger
– Snoeppot
– Trouwbedankjes van chocolade
– Trouwgom
– Waxinelichtjes
– Wijnflessen
– Zeepjes en geuren