Eigenschappen van een trouwjurk

Een trouwjurk heeft veel eigenschappen. Meer dan dat de meeste mensen denken. Bij het uitkiezen van een trouwjurk is het belangrijk dat je op deze eigenschappen let en dat je bekijkt wat jij het mooiste vind. Hier een aantal voorbeelden van deze eigenschappen.

Belijning
– Open rug:
De naam zegt het eigenlijk al, wil je een trouwjurk met een open rug of toch een bedekte rug?
– Tweedelig:
Er zijn veel tweedelige ‘trouwjurken’. Dit bestaat dan uit een bovenkant en een onderkant. Vaak is het zo dat de bovenkant het idee heeft van een colbertje met korte of lange mouwen en de onderkant het idee heeft van een normale jurk.
– Empire:
Een empire jurk loopt meestal wat los naar beneden. Het is een wat langere jurk en valt vooral mooi bij wat langere vrouwen.
– A-lijn:
We hebben het al eerder over een A-lijn jurk gehad. Dit is een jurk die boven aan wat strakker zit en dan breed uit naar beneden loopt. Dit wordt ook wel gezien als de traditionele lijn voor een bruidsjurk.
– Prinsessenjurk:
Je hebt jurken waarvan mensen gelijk zullen zeggen, je lijkt wel op een prinses. Dit wordt dan ook bedoeld met een prinsessenjurk. Een witte jurk die prachtig breed uit loopt aan de onderkant. Het heeft het idee van een A-lijn.
– Broekpak:
Dit werd voornamelijk vroeger gedragen bij een huwelijk. Het woord zegt ook al wat het inhoudt. Het is een heel netjes pak voor vrouwen dat vaak in het wit wordt gedragen. Tegenwoordig zijn er ook nog wel vrouwen die dit dragen maar het komt wel steeds minder voor.

De hals
Bij iedere trouwjurk zit de hals weer anders. Het is ook maar net wat jij zelf graag wilt voor hals bij je trouwjurk. Je kunt kiezen uit o.a.:
– V-hals: iedereen kent de V hals. De letter V geeft al aan hoe de hals er uit ziet.
– Strapless: veel vrouwen vinden een strapless trouwjurk erg mooi. Je schouders zijn bloot en je hebt geen bandjes of iets dergelijks.
– One Shoulder: het woord zegt het al, je hebt een bandje aan één kant. Dit is vaak erg mooi doordat er iets speciaal wordt gedaan met die ene band. Er worden vaak bloemetjes of iets dergelijks opgezet.
– Sweet Heart: deze hals heeft een hartvormige bovenkant, vandaar dat zo’n hals ook zo wordt genoemd. Deze jurk valt meestal erg mooi maar zal mooier zitten bij de vrouwen met een kleinere cupmaat dan bij vrouwen die een maatje meer hebben. Dan heb je veel kans dat de jurk steeds afzakt.

De kleur
In de kleur van de trouwjurk ben je helemaal vrij. Het kan zo zijn dat je voor de traditionele kleur gaat, wit. Maar tegenwoordig zijn de kleuren ivoor, off-white, créme en gebroken wit ook erg populair onder de trouwjurken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je voor een kleur gaat zoals blauw, rood of licht groen. In de kleur van de bruidsjurk zijn oneindig veel mogelijkheden, het is dus maar net wat je zelf mooi vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *