Curaçao – Huwelijksreis

Curaçao is voor veel bruidsparen een populaire bestemming voor een huwelijksreis. Ook wanneer paren besluiten te trouwen in het buitenland is Curaçao geliefd. Onlogisch is het niet. Je kunt er Nederlands spreken en geheel het jaar is het zon, zee en strand. Voor veel toeristen is het daarom een zonvakantie, maar er is meer..

Wat is er te doen op Curaçao?
Op het eiland vind je een enorme verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Wanneer je op Curaçao bent kun je niet om hoofdstad Willemstad heen. De stad heeft een mooi historisch centrum met een talrijke oude gebouwen van soms bijna vierhonderd jaar oud. Met de Trolley Train Tour kun je een rondleiding krijgen en kennismaken met de stad. Tijdens de toer bezoek je onder andere Fort Amsterdam (gebouwd in 1635). Verder in de stad heb je vanaf Fort Nassau een mooi uitzicht over de stad.

Er zijn op het eiland ook tal van stranden in de baaien. Niet elk strand kun je overigens vrij bezoeken. Er bestaat een verschil tussen openbare- en privé-stranden. Wanneer je een privé-strand wilt bezoeken dien je een toegangsprijs te betalen. Wel vind je op deze betaalde stranden bijvoorbeeld douches, toiletten of snackbars. De meeste stranden vind je aan de zuidwestkust van het eiland met helder water. De stranden aan de noordkust zijn minder aangenaam omdat de zee daar ruw is en het daar niet geschikt is om in te zwemmen.

Wanneer jullie van duiken houden is Curaçao een ideaal eiland. Je kunt bovendien op ongeveer anderhalf uur varen rond het eiland Klein Curaçao snorkelen, duiken of lekker op het strand luieren. Zeker een aanrader! Touroperators of duikscholen organiseren geregeld duik- en snorkelrips naar Klein Curaçao.

Je kunt uiteraard ook musea bezoeken. Curaçao Museum, Museum Kurá Hulanda of het Maritiem Museum zijn enkele voorbeelden. De Hato Grotten zijn daarnaast de moeite waard om te bezoeken. In de grotten krijg je een leuke rondleiding waar vroeger de oorspronkelijke bevolking leefde, de Arowak indianen. In de Hato Grotten zijn goede wandelpaden, er is verlichting en het is er bovendien ruim. Andere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken: Dolfijn Academie, Sea Aquarium, Den Dunki National Park Curacao (recreatief park met sierfonteinen), Christoffel park en Shete Boka park (twee natuurparken).

Historie en inwoners
Op het eiland wonen circa 140.000 mensen. Ondanks dit relatief geringe aantal waren er in 2010 liefst 107 verschillende nationaliteiten op het eiland. De bevolking op Curaçao is hartelijk en gastvrij.

Klimaat
Curaçao staat natuurlijk bekend om zijn tropische klimaat. De gemiddelde temperatuur komt geheel het jaar niet onder de 24 graden. Wel zijn er merkbare verschillen qua neerslag. Tijdens de eerste zes maanden van het jaar is het redelijk droog. In juli, augustus en september is het met gemiddeld 50 millimeter iets natter en tijdens de laatste drie maanden van het jaar valt er met 100 millimeter nog iets meer regen. Van een echt regenseizoen is geen sprake en Nederland is in vergelijking met Curaçao veel natter.

Kortom
Houden jullie van zon, zee en strand? Dan is Curaçao een ideale bestemming voor een huwelijksreis. Ook kun je er zeilen, duiken, surfen en op cultureel gebied is er ook voldoende te ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *