Champagne, prosecco, cava, of andere wijn?

Welke wijn vinden jullie lekker aan gaan jullie gebruiken op de bruiloft? Champagne, prosecco, cava of een andere wijn? Hier wat meer informatie.

Wijn en taart
Het is traditioneel om champagne bij de bruidstaart te drinken. Maar je moet er natuurlijk ook rekening mee houden met wat er bij de smaak van de taart past. Als ze bruidstaart heel zoet is en de wijn ook dan zal dit te zoet worden. Maar een enorm zoete taart met een enorm droge wijn past ook niet bij elkaar. Je moet dus goed de balans tussen deze twee zien te vinden. Niet te zoet en niet te droog. Ook moet je goed rekening houden met het aantal gasten dat je hebt uitgerekend. De prijzen tussen deze mooie wijnen verschillen namelijk heel erg. Al heb je veel gasten uitgenodigd is het onverstandig om een dure wijn te nemen. Je zult dan veel geld kwijt zijn. Vieren jullie het in een besloten kring met familie en vrienden dan zou je best een wat duurdere wijn kunnen kiezen omdat je dan minder nodig hebt. Bij een wijn met een minder bekend merk hoeft het niet zo te zijn dat het niet lekker is. Het is dus het makkelijkste om gewoon verschillende merken en soorten wijn te proeven. Zo kunnen jullie samen de wijn uitkiezen die jullie lekker vinden.

Smaken
De smaak van een wijn hangt af van de hoeveelheid suiker dat er in de fles zit. Zo zijn er dus verschillende smaaktypes. Welke smaak past bij jullie?
– demi-sec: half droog, 33-50 gram
– sec: vrij droog, 16-35 gram
– brut: droog, 6-15 gram
– extra brut: extra droog, 0-6 gram
– brut nature: zonder suiker
– extra dry: licht droog, 12-20 gram
– doux: half zoet, 50 gram en meer

Het is dus zo, hoe minder suiker er in zit hoe droger de wijn is. Iedereen heeft een andere smaak zo houdt de één van droge wijn en de ander juist van een zoete wijn waar wat meer suiker in zit.

Prosecco
Prosecco is een wijn die is vernoemd naar een prosecco-druif. Deze druif komt voor in het wijngebied in het noorden van Italië: Veneto. Door druif geeft een lichte en fruitige smaak aan de wijn.

Cava
Cava is een Spaanse wijn die voor een groot deel uit de Penedèsstreek. Dit is een gebied ten zuidwesten van Barcelona. Deze wijn wordt gemaakt van druiven zoals Macabéo, Xarello en Parellada. Deze wijn wordt vaak vergeleken met champagne omdat het een beetje dezelfde smaak heeft. Wil jij dus een wijn die de smaak heeft van champagne maar wil je er niet zoveel voor betalen? Dan is dit de perfecte oplossing.

Champagne
Iedereen kent champagne. Dit is een wijn die uit Frankrijk komt. Druiven die worden gebruikt bij deze wijn zijn blauwe en witte druiven. Wel is het goed om rekening te houden met het feit dat champagne niet goedkoop is. Het is dus maar net hoeveel jullie willen uitgeven aan de wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *